még 15 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább
Menu Profil
Kis türelmet...

Swanson GLUTEN RID enzim 100mg 90 kapszula

Cikkszám: 087614029627
Elérhetőség: raktáron a termék várható kiszállítása: 2024.06.20., csütörtökön

Ez a kapszula, mely egy bizonyos Tolerase-G enzimet tartalmaz, glutén tartalmú ételek elfogyasztása esetén jelentősen (akár 85%-os mértékben) csökkenti azt a glutén mennyiséget, mely eljut a vékonybélig.

Részletek

-
1 db
+
Ár: 28 479 Ft 28 479 Ft
Egységár: 313 Ft / kapszula
Összesen
28 479 Ft

Részletek

Swanson GLUTEN RID enzim 100mg 90 kapszula

Ez azt jelenti, hogy a gluténérzékenységgel élő emberek számára, az eddig nagyon szigorú étrenddel ellentétben, kis mennyiségben akár fogyaszthatnak glutént tünetek jelentkezése nélkül, mely lehet puffadás, hasmenés vagy hasi fájdalom is. A biztató eredményeket a Digestive Disease Week (DDW) 2017 nagyszabású találkozón mutatták be.

A mindent megváltoztatható enzim az Aspergillus niger nevű mikroszkopikus gombában lévő prolyl endoproteáz (AN-PEP =Tolerase-G).

Ez az anyag nagy változást hozhat el a gluténérzékeny emberek életében, hiszen egy étteremben nem lehetnek 100%-ig biztosak abban, hogy az adott étel gluténmentes-e, azonban az enzim segítségével biztonságban érezhetik magukat

– nyilatkozta Julia König, a svéd Örebro Egyetem munkatársa.

Már az igen kis mennyiségű glutén is tüneteket okozhat a betegeknél, így ez a kapszula fontos szerepet játszhat az ételekben fennmaradó minimális glutén okozta tünetek elkerülésében is.

Korábbi tanulmányokból már kiderült, hogy az AN-PEP le tudta bontani a glutént, amikor az egy gyomorba vezetett szondán, folyékony ételként került a szervezetbe.

Ez az első kutatás, ahol, már nem folyadék formájában, hanem ételekkel vizsgálták az enzim hatását. A kísérlet során 18 önmagát gluténérzékenynek valló beteg fogyasztott zabkását, mely glutént tartalmazott. Emellett mindannyian kaptak kis vagy nagy dózisban AN-PEP enzimet, vagy placebot. A kutatók ezután megmérték a glutén szintjét a gyomorban és a vékonybélben is.

Az eredmények szerint kis és nagy dózisban is az AN-PEP lebontotta a glutént a gyomorban és a vékonybél kezdeti részén is. A gyomorban mért glutén szintje mindkét csoportban 85%-kal alacsonyabb volt a placebo csoporthoz képest.

Korábbi tanulmányok szerint még gluténmentes étrendet követve is előfordulhat gluténbevitel (diétahiba)– magyarázta Dr. König.

Az enzimmel csökkenthetjük azon „balesetek” okozta tüneteket, amikor a betegek véletlenül mégis fogyasztanak egy kis glutént. Nem azt mondjuk, hogy innentől az AN-PEP segítségével ezek a betegek újra élvezhetik majd a pizzák és a tészták ízét, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak glutént, azonban kis mennyiség esetén elkerülhetik a kellemetlen panaszokat.

A termék szedése NEM helyettesíti a gluténmentes táplálkozást és NEM gyógyítja a gluténérzékenységet!

Hatóanyag 1 kapszulában:

Név Mennyiség *RDA/NRV%

Tolerase G 100mg **

(Prolil endo/oligo-peptidáz)

*RDA/NRV%: felnőttek számára javasolt napi bevitel

**%: napi szükséglet nincs meghatározva

Összetevők: prolil-endopeptidáz/oligopeptidáz, rizs kivonat, hipromellóz (növényi kapszula), maltodextrin, kálcium-laurát (zsírsavak kálccium sói), szilícium (kovasav).

Napi ajánlott mennyiség: felnőtteknek 1 kapszula /étkezés előtt/

Vélemények

Írd meg véleményed, tapasztalatod a termékről
Vélemény írása »

Back to Top
Menü Bezárás
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen