még 15 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább
Menu Profil
Kis türelmet...

Paleolit Liofilizált kék áfonya 1kg szemek lédig Blueberries

Cikkszám: 20004552
Márka: Paleolit
Elérhetőség: raktáron a termék várható kiszállítása: 2024.07.18., csütörtökön

100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz.Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…

Részletek

-
1 db
+
Ár: 35 279 Ft 35 279 Ft
Egységár: 35 279 Ft / kg
Összesen
35 279 Ft

Részletek

Paleolit Liofilizált kék áfonya 1kg szemek lédig Blueberries

A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni” semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti” bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik”, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs

Vélemények

Írd meg véleményed, tapasztalatod a termékről
Vélemény írása »

Back to Top
Menü Bezárás
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen